Activităţi

Din DOR DE EMINESCU, Clasa a II-a B, a desfasurat o activitate in parteneriat cu Biblioteca scolii, in cadrul Proiectului educativ "Prietenii Cartii". Fluturasii au recitat cu bucurie poezii de Mihai Eminescu, au selectat citate deosebite scrise despre si de Eminescu, au realizat o expozitie de pictura pornind de la poezia "Cu penelul ca sideful". 

Revedere...
170 e doar un număr .Cuvântul,limba română", literatura si cultura natională au crescut cu 170 de ani ,dar Eminescu nu e nici bătrân, nici tânăr. EL Face ce face de mult,oricât de schimbător e omul,ori neamul.
Toti ce se ridică deasupra timpului,cum au fost, așa rămân.Eminescu E......
Proiect omagial al elevilor Scolii Gimnaziale "Ion Creanga" Iasi." E"de la Eminescu,de la Esențe." E" .A fi. Prezentul Etern.
Si mult albastru...(Felicitări claselor a V a B ,a V a C,a VI aC  si a VII a B!Ati dus ideea proiectului nostru albastru...departe...eminescian!Floare albastră!Floare albastră !
Totuși ce bine că "E"!)

Poza Eminescu

Moment Radiofonic Mihai Eminescu
170 de ani de neuitare
La Scoala Gimnaziala Ion Creanga Iași

Crenguțele școlii noastre au creat azi, 15 Ianuarie, de Ziua Culturii Romane, un moment radiofonic multilingvist de interpretare din lirica eminesciana. Chemarea la neuitare a luceafarului poeziei românești a realizat-o simbolic Alexandru Bujor, VI A, in ipostaza lui Ion Creanga care, in iarna lui 1877, îi scria din cerdacul bojdeucii din Ticau, îmbiindu-l cu frumusețile și prieteniilor Ieșilor.
Pe fundalul sensibil al melodiei inegalabililor Doina și Ion Aldea Teodorovici, au fost recitate poezii in limbile studiate la clasa: romana- Luceafărul ( Lupu David, IV A), La Steaua ( Fabia Munteanu, VII A), Daria Draghin ( VI) franceza: Luceafărul ( Ionuț Alexiuc, VIII A), engleza: Evening Star (Andrei Gabriel, VIII A), La mijloc de codru des ( Vitalian Gabor, VC) și germana: Der Abendstern (Gabriela Păun, VIIB), punctând-se, astfel, universalitatea liricii eminesciene.

Felicitări elevilor pentru emoția transmisă și promovarea simțului artistic printre colegii lor!
Felicitări Catedrei de limba și comunicare!

"E vremea colindelor", a cozonacilor parfumati si a colaceilor facuti de manute de copii... Clasa a II-a B Fluturasi a vizitat in data de 11.12.2019 PANIFICATIE MOLDOVA.

      Premierea lunii decembrie 2018 în cadrul proiectului ISJ "Școala pentru valori autentice" - Unitate și democrație
      Acest premiu este încununarea muncii de echipă a tuturor actorilor implicați: elevi, profesori, părinți crenguțiști.
      Felicitări nouă, tuturor!

Vestale Amalia - reprezentanta elevilor
Corina Bârlădeanu - prof. consilier educativ
Nicoleta Cretu - director

78931927 3349704081769735 4334187326734336000 n

 

Contact

Adresă: Iași, str. Toma Cozma, Nr. 119, cod poștal: 700545.

Telefon: +40 232 244330

e-mail: ioncreanga17@yahoo.com

Unde ne găsiți - Google Maps

Pagina de facebook

© 2017 Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași