Activităţi

SALONUL CARTILOR ÎNSUFLEȚITE si alte nimicuri... #cartealeagaprietenii, #blogdelectura ... e titlul primului proiect literar lansat intr-o “toamna aurie” (cum ar spune Sadoveanu) de crenguțele clasei a 5-A, un proiect început in sistem hibrid, in cadrul căruia au reușit sa comunice (destul de eficient, pot remarca) toți elevii clasei, fie de acasa sau din sala de curs. Invitatul surpriza al activității a fost Bibl Școlii Ion Creangă, prin prezenta tonică a d-nei bibl. Andreea Neagu. :)). Și evident ca am vorbit despre CARTE- cartea VIE, PROVOCATOARE, ÎNSUFLEȚITĂ prin LECTURA- si despre SALONUL cartilor vii- biblioteca școlii sau colțul de lectura al fiecăruia. Fiecare crenguța a descoperit, in biblioteca personală :)) sau a școlii, carti noi, neexplorate, și a motivat de ce ar vrea sa le citească: impresii ale unui alt cititor (Yasmina, “Harry Potter”), ecranizarea unor carti (Vanessa, “Pianistul”, Daria- “Suspicious Minds”), titlurile incitante ale cartilor ( Matei- “Jurnalul unui puști”, Robert- “Unde fugim de acasa”), pentru a evada intr-o alta lume plină de mister, aventura, suspans ( Daria- “Misterul din End House”, Matthias- “Ocolul Pământului in 80 de zile”) sau curiozitatea ( Vlad, “Detectivi de la Marea Nordului”, Mihaela-“Confesiunile unui prieten imaginar”, Petronela- “Pisicuța care vroia sa ajungă...”). In tărâmul fascinant al ficțiunii ne-am conectat - elevi, profesor, bibliotecar- prin CARTE- acest “obiect” pe lângă care trecem deseori fără sa ne oprim privirea, mintea, sufletul... dar care ne oferă momente de bucurie deplina și care ne face fericiți. Ideea unui BLOG DE LECTURA al clasei va concretiza impresiile de lectura ale crengutelor- un altfel de jurnal de lectura- dar si toate “nimicurile” din viața lor...literară.

Din DOR DE EMINESCU, Clasa a II-a B, a desfasurat o activitate in parteneriat cu Biblioteca scolii, in cadrul Proiectului educativ "Prietenii Cartii". Fluturasii au recitat cu bucurie poezii de Mihai Eminescu, au selectat citate deosebite scrise despre si de Eminescu, au realizat o expozitie de pictura pornind de la poezia "Cu penelul ca sideful". 

Revedere...
170 e doar un număr .Cuvântul,limba română", literatura si cultura natională au crescut cu 170 de ani ,dar Eminescu nu e nici bătrân, nici tânăr. EL Face ce face de mult,oricât de schimbător e omul,ori neamul.
Toti ce se ridică deasupra timpului,cum au fost, așa rămân.Eminescu E......
Proiect omagial al elevilor Scolii Gimnaziale "Ion Creanga" Iasi." E"de la Eminescu,de la Esențe." E" .A fi. Prezentul Etern.
Si mult albastru...(Felicitări claselor a V a B ,a V a C,a VI aC  si a VII a B!Ati dus ideea proiectului nostru albastru...departe...eminescian!Floare albastră!Floare albastră !
Totuși ce bine că "E"!)

Poza Eminescu

Moment Radiofonic Mihai Eminescu
170 de ani de neuitare
La Scoala Gimnaziala Ion Creanga Iași

Crenguțele școlii noastre au creat azi, 15 Ianuarie, de Ziua Culturii Romane, un moment radiofonic multilingvist de interpretare din lirica eminesciana. Chemarea la neuitare a luceafarului poeziei românești a realizat-o simbolic Alexandru Bujor, VI A, in ipostaza lui Ion Creanga care, in iarna lui 1877, îi scria din cerdacul bojdeucii din Ticau, îmbiindu-l cu frumusețile și prieteniilor Ieșilor.
Pe fundalul sensibil al melodiei inegalabililor Doina și Ion Aldea Teodorovici, au fost recitate poezii in limbile studiate la clasa: romana- Luceafărul ( Lupu David, IV A), La Steaua ( Fabia Munteanu, VII A), Daria Draghin ( VI) franceza: Luceafărul ( Ionuț Alexiuc, VIII A), engleza: Evening Star (Andrei Gabriel, VIII A), La mijloc de codru des ( Vitalian Gabor, VC) și germana: Der Abendstern (Gabriela Păun, VIIB), punctând-se, astfel, universalitatea liricii eminesciene.

Felicitări elevilor pentru emoția transmisă și promovarea simțului artistic printre colegii lor!
Felicitări Catedrei de limba și comunicare!

Contact

Adresă: Iași, str. Toma Cozma, Nr. 119, cod poștal: 700545.

Telefon: +40 232 244330

e-mail: ioncreanga17@yahoo.com

Facebook ERASMUS E-teach

Unde ne găsiți - Google Maps

Pagina de facebook

© 2017 Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași