A treia mobilitate a proiectului Erasmus+, “Steps towards future” -

                   Parteneri: Școala Gimnaziala “Ion Creanga”, Iași, România,

                   IBN Mucana School, Alcabideche, Portugalia,

                   Gimnaziul nr. 4, Torun, Polonia,

                   Școala Gimnaziala nr. 5 , Volos, Grecia

                Un grup format din 6 elevi- Rusu Alisia, Gogorita Alexandra, Florea Magda, Mosneagu Andrada (VII B), Dascalasu Beatrice, Mihalache Cristian (VIII A)- și 2 profesori – Gratiela Prodan, Crețu Anca, însoțiți de d-na director Crețu Nicoleta de la Școala Gimnaziala “Ion Creanga” din Iași a participat la a treia mobilitate a proiectului Erasmus+, “Steps towards future”, in perioada 14-18 Octombrie 2019, la IBN Mucana School, Alcabideche, Portugalia. Școala-gazda a oferit partenerilor o agenda axata pe obiectivele proiectului. Astfel, in prima zi de mobilitate, după o primire călduroasa făcută in stil lusitan, elevii au învățat sa combine sănătos alimentele in hrana zilnică, activitate urmată  de un atelier de gătit desfășurat la Universitatea de Turism din Estoril.

              Incursiunea in universul științei a continuat cu o serie de ateliere de lucru realizate de specialiști de la Institutul maritim de cercetare din Guia și Acvariul din Lisabona. Temele de maxima actualitate- Efectele încălzirii globale in mediul acvatic și Extinction, what will come next? – și-au propus creșterea interesului pentru științe a elevilor de gimnaziu și liceu.

               Deschiderea orizonturilor profesionale pentru o corecta orientare in cariera a elevilor s-a concretizat prin vizitarea unei dintre cele mai vechi patiserii din Portugalia, Pasteis de Belem și a Fabricii de Telefonie mobila din Carouche, Ikimobile.

               Contactul cultural cu civilizația și istoria locului s-a realizat printr-o plimbare nostalgica prin orașul vechi al Lisabonei, capitala culturală a Portugaliei.

               In ultima zi a proiectului, s-a vizat dezvoltarea abilitaților interpersonale prin munca in echipa și contactul cu colegii din țările partenere. Elevii, organizați in grupe mixte, au pregatit materiale de diseminare a experientei Erasmus din Portugalia și Volos, pe care le-au prezentat- in limba engleza- in fata a 80 de elevi portughezi și a celor 16 familii-gazde portugheze.  Totodata, elevii au observat asemănările și deosebirile dintre cele 4 tari partenere, fiind sensibil emoționați de semnificațiile și design-ul ielor purtate de elevele din România.

Coord. proiect,

Prof. Gratiela-Veronica Prodan

Contact

Adresă: Iași, str. Toma Cozma, Nr. 119, cod poștal: 700545.

Telefon: +40 232 244330

e-mail: ioncreanga17@yahoo.com

Facebook ERASMUS E-teach

Unde ne găsiți - Google Maps

Pagina de facebook

© 2017 Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași